Bekijk het origineel

Droedels

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Droedels

1 minuut leestijd

Niet ten onrechte wordt de Tweede Kamer wel eens vergeleken met een schoolklas. Er is een strenge meester, en als ze allemaal in hun bankjes zitten, o, wat kunnen ze dan kwebbelen. Als het hinderlijk wordt, maakt de meester korte metten. Hij tikt driftig met de hamer op zijn tafel en kijkt boos.

Sinds vorige week is die vergelijking nog treffender geworden, want evenals leerlingen maken ook kamerleden tekeningetjes van elkaar. Vooral het PvdAkamerlid Zijlstra is bedreven in het maken van "droedels", zoals de schetsjes in de Tweede Kamer worden genoemd.

De meest geslaagde droedels hangen in de gang hij het postkantoortje in het gebouw van de Tweede Kamer. Daar zijn overigens vaker exposities van 'kunstenaars'. Politici van allerlei politieke snit zijn aan de wand geprikt, alleen het zelfportret van de

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 15 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Droedels

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 15 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken