Bekijk het origineel

Ockels burgemeester van Sprang-Capelle

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Ockels burgemeester van Sprang-Capelle

Fijnaart verliest goed bestuurder

2 minuten leestijd

SPRANG-CAPELLE - Burgemeester E. B. Ockels van Fijnaart en Heijnlngen (circa 6200 inwoners) is met ingang van januari benoemd tot burgemeester van het 9200 inwoners tellende Sprang-Capelle. Ockels —48 jaar, protestant (doopsgezind), lid van de VVD— neemt in Sprang-Capelle de plaats in van burgemeester J. G. Buijnink (CDA), die eind augustus met pensioen is gegaan na deze gemeente ruim acht jaar te hebben geleld.

De nieuwe eerste burger zal zaterdagmiddag 2 januari in het cultureelcentrum "Zidewinde" worden geïnstalleerd.

Voor de post van burgemeester in Sprang-Capelle waren 61 sollicitanten onder wie vier vrouwen. Onder hen bleken er 38 .lid te zijn van het CDA, 12 van de VVD en 8 van de F*vdA. Van de overige kandidaten behoorde er een tot D66, een tot AR'85 en een was geen aanhanger van een politieke groepering. Sprang-Capelle krijgt voor de eerste maal een WD'er als burgemeester, hoewel de WD met twee zetels in de raad niet de grootste partij is in deze gemeente. De grootste groeperingen vormen het CDA, Gemeentebelangen en de SGP met elk drie zetels.

Uit de reacties van de gemeenteraadsleden bleek gisteravond dat Sprang-Capelle ingenomen is met de benoeming van Ockels. „Ook al is het een partijgenoot, we zullen ons kritisch blijven uiten", zei fractievoorzitter ir. P. Konings van de VVD. „We moeten over allerlei plannen met het college van mening kunnen blijven verschillen".

Ockels is zeven jaar burgemeester geweest van Fijnaart. Daarvoor was hij leraar in de geschiedenis en de staatsinrichting op de stedelijke scholengemeenschap in Middelburg, en wethouder in Domburg (zes jaar).

Hij is in Stadskanaal geboren, maar groeide op in Heerenveen, waar ook zijn vrouw vandaan komt. In Fijnaart beheerde hij de portefeuilles financiën en sport en recreatie.

Verder was burgemeester Ockels voorzitter van de woningbouwvereniging "Brabants Westhoek", waartoe de gemeenten Fijnaart, Klundert en Willemstad behoren, met in totaal 1800 woningen. Ook vervulde hij de funktie van vice-voorzitter van bouwtoezicht West-Brabant en was hij lid van de ruilverkavelingscommissie Willemstad.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 16 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Ockels burgemeester van Sprang-Capelle

Bekijk de hele uitgave van woensdag 16 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken