Bekijk het origineel

Reinigingsrechten Staphorst twistpunt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Reinigingsrechten Staphorst twistpunt

Sportveld IJhorst blijft raad bezighouden

2 minuten leestijd

STAPHORST - De inwoners van Staphorst zullen binnen afzienbare tijd worden geconfron-

In een reactie wees wethouder KroU op de voortdurende stijging van de aangeboden hoeveelheid vuil, ook via het overlaadstation "Het wijde gat". „Dat heeft een gunstige invloed

teerd met een forse verhoging van op het milieu
constateerde hij. Ande wethouder op de

de reinigingsrechten. Onlangs nog derzijds wees
liet de raad weten —vanwege de gunstige financiële positie van de gemeente— met een eventuele verhoging niet akkoord te zullen gaan. Gisteren, tijdens de behandeling van de begroting voor 1988, gaf wethotider H. Kroll te kennen dat het college handhaving van de reinigingsrechten op het huidige niveau niet langer verantwoord acht. De begroting voor 1988, mef 467.781 gulden op de post onvoor

zien, kon overigens worden vastgesteld zonder dat er belastingverhogingen hoefden plaats te hebben.

In de begroting voor 1988 is het verschil tussen de kosten van de gemeentereiniging en de opbrengst van de reinigingsrechten geraamd op bijna 200.000 gulden, terwijl B en W een bedrag van hooguit 100.000 gulden acceptabel vinden. niet geringe kosten.

Diverse fracties gaven hun visie over een eventuele oplossing van de sportveldenkwestie in IJhgrst. De voetbalvereniging aldaar bezit een eigen terrein, waarop reeds voor de aanleg van het veld de bestemming Tntf^^t^g^^eld^TeT W heb? ben te kennen gegeven dit veld binnen afzienbare tijd nodig te hebben ten behoeve van woningbouw. Omdat de gemeente in Uhorst ook over een sportveld beschikt, gaf het CDA er de voorkeur aan de voetbalvereniging schadeloos te stellen, door het gemeentelijk terrein te ruilen tegen het voor woningbouw benodigde veld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 16 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Reinigingsrechten Staphorst twistpunt

Bekijk de hele uitgave van woensdag 16 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken