Bekijk het origineel

Ontruimingsgeding in unieke omgeving in Amsterdam

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Ontruimingsgeding in unieke omgeving in Amsterdam

2 minuten leestijd

AMSTERDAM — In een unieke entourage is gisteren in Amsterdam de voortzetting van het kort geding over de ontruiming van het kraakcomplex aan de Conradstraat in Amsterdam behandeld.

Rechtbankpresident B. J. Asscher hield de zitting in een provisorisch tot rechtszaal omgebouwd atelier in het gebouwencomplex, omdat in het paleis van Justitie waar normaal de gedingen worden gehouden, dinsdag geen zaal beschikbaar was. Het kort geding is door de gemeente aangespannen tegen honderd gebruikers en bewoners van het complex. Zij eist dat de krakers de gebouwen ontruimen. De gemeenteraad van Amsterdam heeft besloten dat het gebouwencomplex moet worden gesloopt en dat daarvoor in de plaats 141 woningwetwoningen moeten worden gebouwd. Dit tot groot ongenoegen van de krakers.

In het enorme complex, waar vroeger het Rijkskledingmagazijn was gehuisvest, zijn nu vele bedrijfjes en ateliers gevestigd. De bewoners en gebruikers zijn van mening dat het hier om een uniek verzamelgebouw gaat en dat het daarom behouden moet blijven.

Zij hebben zich steeds verzet tegen het besluit tot sloop en hebben dit jaar dan ook geen gehoor gegeven aan het verzoek van de gemeente om het kraakcomplex te verlaten. De gemeente begon dakrop deze zomer een ontruimingsprocedure, maar verloor dit. Omdat de gemeenteraad van mening is dat de sloop kost wat het kost door moet gaan, werd toestemming gegeven voor de procedure waarbij gebruik gemaakt wordt van anonieme dagvaarding in het kader van de leegstandswet. Uitspraak op 7 januari.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 17 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Ontruimingsgeding in unieke omgeving in Amsterdam

Bekijk de hele uitgave van donderdag 17 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken