Bekijk het origineel

Katwijk akkoord met welzijnsprogramma

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Katwijk akkoord met welzijnsprogramma

VVD: „Zelfwerkzaamheid wordt afgeremd"

2 minuten leestijd

KATWIJK — De gemeenteraad van Katwijk heeft gisteravond het ontwerp-welzijnsprogramma 1988 vastgesteld. De fracties van de SGP en de RPF stemden om prin-

men met de strafkorting van 10 procent bij het te laat of niet volledig indienen van de begroting.

De verantwoordelijke wethouder, A. C. Berkhey (CDA) wees er op dat het herhaaldelijk is voorgekomen dat een instelling na diverse keren ge. .... j 4^1. -j--- • waarschuwd te zijn, nog te laat haar cjptete redenen tegert subsidiering begroting indiende. Hij realiseerde

van de sporten welke op zondag zjch wel dat het moeilijk is om bij
worden uitgeoefend en verder tegen subsidiëring van politieke scholing en de randgroep-jongerenorganisatie SCUM. De overige partijen stelden het welzijnsprogramma ongewijzigd vast.

In totaal wordt een bedrag van ruim 4,8 miljoen gulden uitgegeven aan subsidies. Met ingang van 1 januari 1988 is gekozen voor een gewijzigde subsidiemethode. Alle sectoren worden gesubsidieerd tot maximaal het exploitatietekort, dat door het college van B en W aanvaardbaar wordt geacht. Mevrouw D. van der Plas (WD) stak haar bezwaren tegen deze nieuwe methode niet onder stoelen of banken: „Door deze methode wordt de zelfwerkzaamheid van de vereniging, waardoor veel geld wordt uitgespaard, niet gestimuleerd, eerder afgeremd, omdat dit geld van de subsidie wordt afgetrokken. PvdA had bij monde van D. Graaff problevoorbeeld op personele kosten strafkorting toe te passen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 18 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 34 Pagina's

Katwijk akkoord met welzijnsprogramma

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 18 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 34 Pagina's

PDF Bekijken