Bekijk het origineel

Zware belastingen voor autobezitters in Noorwegen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zware belastingen voor autobezitters in Noorwegen

2 minuten leestijd

OSLO — De toch al zwaarbclaste autobezitter in Oslo moet met ingang van de lente van 1988 telkens wanneer hij de stadsgrens overschrijdt —op zich al een beproeving— een tol van 10 kronen (3 gulden) betalen.

De woordvoerder van het ministerie van verkeer, Ivar Torvik, zei gisteren dat het Rijk geen geld meer beschikbaar stelde voor het wegennet, „maar dat de gemeente het nodig heeft"

De Noren -die al kampen met een ingewikkeld eenrichtingssysteem, veelvuldig wegenreparatiewerk en weinig parkeergelegenheid- betalen veel wegenbelasting, en op de autoimport rust een accijns van 100 procent. Noorwegen heeft geen eigen auto-industrie.

De Ethiopische havens kunnen de voedseltoevoer ' niet verwerken. In Massawa duurt het gemiddeld zes maanden voordat het aangevoerde voedsel goed en wel op weg is naar het binnenland waar het nodig is. Er moet dan ook dringend gewerkt worden aan de vergroting van de capaciteit van de havens. Verscheidene EGlidstaten hebben havenuitrusting toegezegd. De Commissie heeft een beroep op hen gedaan deze spullen zo snel mogelijk te leveren. Er zijn verder nog 165 vrachtwagens nodig om voedsel tot in de noordelijke provincies Eritrea en Tigray te brengen.

Extra hulp VS

De Verenigde Staten sturen ruim 100.000 ton extra voedsel naar Ethiopië in verband met de hongersnood. Dat is in Washington meegedeeld. De extra zending brengt de Amerikaanse voedselhulp voor Ethiopië dit jaar op 247.000 ton.

Bij een scheepvaartongeluk is eerder deze week 20.000 ton graan voor de slachtoffers van de hongersnood verloren gegaan. Een Koeweits vrachtschip dat het graan vervoerde kwam dinsdag voor de kust van Florida in aanvaring met een Panamees vaartuig. Het Amerikaanse Bureau voor Internationale Ontwikkeling (Usaid) heeft laten weten dat dit voedsel wordt vervangen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 18 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 34 Pagina's

Zware belastingen voor autobezitters in Noorwegen

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 18 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 34 Pagina's

PDF Bekijken