Bekijk het origineel

Nieuwerkerk betaalt VROM acht miljoen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nieuwerkerk betaalt VROM acht miljoen

Raad akkoord met onderhandelingen

1 minuut leestijd

NIEUWERKERK A/D IJSSEL - De gemeenteraad van Nieuwerkerk aan den IJssel heeft gisteravond unaniem ingestemd met het onderhandelingsresultaat tussen het college en staatssecretaris Heerma over de terugbetaling van locatiesubsidies. Het g^at over acht miljoen gulden, die terugbetaald moeten worden aan het ministerie van VROM.

In eerste instantie had VROM gevraagd om een terugvordering van 17,8 miljoen gulden, gebaseerd op „teveel ontvangen locatiesubsidies voor woningwet-woningen in de wijk Zuidpias in de jaren 1982-1984". Om langdurige juridische procedures te voorkomen en om de daar wonende Nieuwerkerkers niet in het geschil te betrekken, koos het college voor een de overeenkomst met VROM. Het bedrag van acht miljoen gulden wordt over zes jaar, in gelijke delen, terugbetaald.

De raad ging akkord met deze handelswijze. ,Het is terecht om onze schulden te betalen", betoogde het WD-raadslid H. van der Toom. Het CDA toonde bij monde van haar fractievoorzitter M. Molenaar begrip voor de overeenkomst. „Zij is redelijk en acceptabel. Dank zij de genoten subsidies zijn de huidige voorzieningen -wijk Zuidpias, nieuwe raadhuis, sportcomplexen- gerealiseerd", zo zei hij.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 18 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 34 Pagina's

Nieuwerkerk betaalt VROM acht miljoen

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 18 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 34 Pagina's

PDF Bekijken