Bekijk het origineel

Aan onze abonnees

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Aan onze abonnees

2 minuten leestijd

We hadden eigenlijk niet durven verwachten dat onze gezindte zo snel op onze oproep zou reageren om de arme leprapatiënten in de Filippijnen te heipen. In ruim een week tijd is er een ton bijgekomen, zodat we aan het eind van deze week reeds een bedrag van ƒ300.000,-- binnen hebben.

Het geld stroomt van alle kanten binnen. Van scholen, vrouwenverenigingen, diaconieën, bedrijven en particulieren, 't is hartvenwarmend hoe op de girobiljetten soms met van ouderdom bevende hand is geschreven: "Samen op de bres voor de leprapatiënt". Het een teken dat onze totale gezindte nog graag de beurs opentrekt voor de medemens in nood.

Geen spettertje
We kunnen met onze goede werken de hemel niet verdienen. Dat weten we maar al te zeer. Het is pure genade als we daar mogen komen. Daar is geen spettertje verdienste van ons bij. En toch is er een volk dat later te horen zal krijgen: „één beker koud water - voor zover gij dat aan één van deze Mijn minste broeders hebt gedaan, hebt gij dat aan Mij gedaan!".
Dan kan het ons wel eens een wonder zijn om nog te mogen en te kunnen helpen. Om in deze totaal ontredderde wereld mensen te mogen helpen die ten dode wankelen. Eén dezer dagen ontmoetten wij een man die tegen ons zei: „Als de Heere Jezus vandaag weer komt of als ik vandaag moet sterven, dan heb ik er geen enkele behoefte aan om nog een cent te bezitten". Dit gezegde heeft ons toch duidelijk tot nadenken gestemd. Leven wij inderdaad zo dat wij uit de grond van ons hart mogen zeggen: „Heere alles is het Uwe?" Als het goed is, zijn we tenslotte toch maar doortrekkende reizigers die een beter vaderland zoeken en die niet op de ongestadigheid van de rijkdommen van deze wereld bouwen. Aan de andere kant hebben we een duidelijke taak. Dan blijven we niet met de handen in de schoot maar gelaten afwachten, maar dan helpen we onze naaste in nood in een verwachtingsvolle tijd, die adventstijd wordt genoemd.
Graag geven we onderstaand opnieuw het giro- en banknummer van de Stichting Draagt Elkanders Lasten
te Apeldoorn

gironummer 2970700

banknummer NMB-Apeldoorn 65.32.60.008.

                                                                                         Directie

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 18 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 34 Pagina's

Aan onze abonnees

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 18 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 34 Pagina's

PDF Bekijken