Bekijk het origineel

Hulpverlening

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Hulpverlening

1 minuut leestijd

Een van de discussiepunten gisteravond was de unanieme afwijzing door de raad van subsidiëring van het Sociaal Adviescentrum (SAC). Het SAC wil hulp verlenen en adviezen geven op sociaal en juridisch gebied en tracht dit te bereiken door het geven van adviezen en/of door te verwijzen naar deskundige personen of bevoegde instanties. De belangrijkste reden om subsidie te weigeren is het feit dat uitbreiding ^van de hulpverlenende instellingen met het SAC niet noodzakelijk, zelfs ongewenst is. Het zal de hulpverlening verder versnipperen en daarmee de ondoorzichtigheid van het hulpverleningsaanbod in Katwijk vergroten.

Wel werd het SAC gezien als zijnde een signaal dat de bestaande hulpverleningsorganisaties niet goed zouden functioneren, dan wel dat men het bestaan ervan niet weet. Zo pleitte SGP'er M. van Rooijen voor een betere voorlichting en informatievoorziening naar de burger. „Men weet de weg niet naar de juiste hulpverleningsorganisatie". Wethouder Hietkamp (PvdA) vond dat als een of meerdere hulpverleningsorganisaties niet goed functioneren dat deze dan moeten worden bijgestuurd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 18 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 34 Pagina's

Hulpverlening

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 18 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 34 Pagina's

PDF Bekijken