Bekijk het origineel

Verlies van banen in verzorgingstehuizen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Verlies van banen in verzorgingstehuizen

Noord-Holland krijgt miljoenen minder

2 minuten leestijd

HAARLEM/AMSTERDAM - De directies van de ver- ontslagen. zorgingstehuizen in Noord-Holland vrezen dat er tot 1991 , Gedeputeerde c. Korver (PvdA) zei

rnn "•"*«wiiaiiu ri (;£,cii uai Cl lui lyyi tijdens de commissievergadenng met ouu arDeidspiaatsen moeten verdwijnen als de jaarlijkse te kunnen garanderen dat er geen gekortingen op het budget van de tehuizen worden dooree- dwongen ontslagen vallen, maar Wj is voerd. De Vereniging van Tehuisdirecties heeft dit gisteren i'n. Vo^ens^Kotf Self dTv^t laten weten tijdens een vergadering van de Noordhollandse zorgingstehuizen met hun kntiek in

Statencommissie voor welzijn.
— ' •• --- Den Haag zijn en niet bij de provin\ Het Rijk verstrekt de verzorgingstehuizen in Noord-Holland vanaf volgend jaar jaarlijks enkele miljoenen guldens minder subsidie. Die subsidie loopt terug van 287 miljoen in dit jaar tot 278 miljoen in 1991. Volgens de verzorgingstehuizen leidt dit onherroepelijk tot gedwongen cie.

De tehuisdireeties vinden echter dat de gedeputeerde te weinig bij het Rijk aan de bel heeft getrokken om de kortingen ongedaan te maken. Volgens de directies is het beleid van Noord-Holland aantoonbaar onzorgvuldig en onbehoorlijk. Korver meent daarentegen dat hij wel voldoende bij minister Brinkman heeft geprotesteerd.

De gedeputeerde zegde de statencommissie toe dat de begrotingen van de verzorgingstehuizen volgend jaar als vanouds allemaal apart worden bekeken in plaats van dat er een strak budget wordt toegekend, zoals de bedoeling was. Bovendien beloofde hij dat er een extra bedrag van 7,5 miljoen gulden aan de verzorgingstehuizen ten goede komt.

Amsterdam

Amsterdam maakte gisteren juist bekend dat de gemeente minder bedden in bejaardenoorden gaat afstoten dan zij aanvankelijk van plan was. Het gemeentebestuur maakte in mei bekend 1144 verzorgingsplaatsen af te stoten, maar heeft dat getal nu teruggebracht tot 1014 in 1992, aldus wethouder A. Wildekamp gisteren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 19 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Verlies van banen in verzorgingstehuizen

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 19 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken