Bekijk het origineel

Omzet tuinders toegenomen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Omzet tuinders toegenomen

2 minuten leestijd

DEN HAAG - Het jaar 1987 kan voor veel tuinders positief afgesloten worden. Bij de meeste produkten is de omzet toegenomen. De uitvoer van tuinbouwgewasscn is met 75 procent gestegen ten opzichte van 1980. De export van geconserveerde groenten en fruit is in het afgelopen jaar gedaald.

De waarde van alle geproduceerde tuinbouwgewassen zal dit jaar ongeveer 9,5 miljard gulden bedragen. Hiervan bestaat 40 procent uit voedingsgewassen en 60 procent uit siergewassen. De produktiewaarde van voedingsgewassen vertoonde een groei van 12 procent, terwijl de waarde van de geproduceerde siergewassen met 5 procent toenam.

Van verwerkte groenten is er minder geëxporteerd dan in 1986. Deze daling is vooral veroorzaakt door de dalende export van conserven. Dit geldt ook voor het fruit.

Bij de voedingsgewassen is er op veilingniveau bij nagenoeg alle produkten een prijsstijging ten opzichte van vorig jaar. Vooral de vollegrondsgroentegewassen zijn fors in waarde gestegen. Hierbij moet wei aangetekend worden dat 1986 een zeer slecht jaar was voor deze gewassen.

De prijsstijging van in totaal 13 procent van de meeste groentegewassen is voor een belangrijk deel een gevolg van een toename van de export. Dit werd veroorzaakt door het kleinere aanbod van groenten uit de andere West-Europese landen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 22 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Omzet tuinders toegenomen

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 22 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken