Bekijk het origineel

Nestle tot '90

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nestle tot '90

Geen ontslagen

1 minuut leestijd

UTRECHT — Na moeizame onderhandelingen heeft de directie van het voedingsconcern Nestle Nederland de vakbonden gisteren toegezegd dat er bij de komende reorganisatie bij het concern in ieder geval tot I januari 1990 geen gedwongen ontslagen zullen vallen. De Voedingsbond FNV en de directie van Nestle hebben dit meegedeeld.

Met die toezegging is de druk bij het concern althans voorlopig van de ketel en gaan de actieplannen de ijskast in, zo heeft een woordvoerder van de Voedingsbond FNV gisteren na afloop van het overleg met de directie meegedeeld.

Aanvankelijk wilde de directie niet garanderen dat gedwongen ontslagen zouden uitblijven bij de reorganisatie waarbij volgens de huidige plannen de komende jaren in totaal circa 600 van de ongeveer 2500 banen bij Nestle moeten verdwijnen. De grootste klap zou bij de vestiging in Rotterdam moeten vallen. Daar zouden ongeveer 300 banen moeten verdwijnen. In het principeakkoord dat met de bonden is overeengekomen wordt ervan uitgegaan dat gedwongen ontslagen kunnen worden vermeden via natuurlijk verloop, vertrekpremies, seniorenregelingen voor oudere werknemers en via overplaatsingen binnen het concern.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 24 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Nestle tot '90

Bekijk de hele uitgave van donderdag 24 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken