Bekijk het origineel

„Onderzoek wangedrag agenten deugt nief'

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

„Onderzoek wangedrag agenten deugt nief'

Kritiek Radar op analyse R'damsepolitie

2 minuten leestijd

ROTTERDAM — Het door de onderhevig. „Het is ook unfair tegenkorpsleiding van de Rotterdamse over al die politiemensen die volpolitie ingestelde interne onderzoek strekt geen blaam treft, maar die deel

naar het wangedrag van agenten :J'l™ï'^!f"/Z v°.Tppn w'if^ifn' ... " m»" . 1 . . door het oproepen van een waas van van het bureau Marconiplem in geheimzinningheid in deze kwestie, Rotterdam-West -„een van de in een bedenkelijk daghoht plaatst". meest ernstige en omvangrijke in- Met die laatste opmerking bedoelt cidenten in de relatie tussen politie Radar dat slechts een samenvatting en minderheden in Nederland"- van het onderzoek naar buiten is ge«irhiet nn wp7pnliike niinten tplcnrf bracht. Radar vraagt alsnog volledige scniet op wezenHJKe punten teKort. opening van zaken te geven, desnoods Dat stelt de Rotterdamse Antl-DlS- door een anoniem gemaakte versie criminatie Actie Raad (Radar) in van het hele rapport ter beschikking een brief aan burgemeester Peper te stellen, in verband met deze zaak en de leden van de raadscomissie 'o°Pt overigens wel een strafrechtelijk onderzoek tegen een hoofdagent,

politie-aangelegenheden.
; De brief is mede ondertekend door negen andere Rotterdamse organisaties en instellingen. Volgens Radar is niet gebleken dat de betrokken agenten zich niet schuldig hebben gemaakt aan discriminerend en racistisch optreden tegen Marokkaanse tniddenstanders in Rotterdam-West, zoals de korpsleiding na het interne onderzoek concludeerde. De Raad stelt dat de analyse van de gebeurtenissen niet deugt en de getroffen maatregelen onvoldoende zijn om soortgelijke misstanden in de toekomst te voorkomen.

Aanleiding voor het interne onderzoek was een aantal klachten van Marokkaanse middenstanders in Rotterwijl een tweede agent zich binnenkort moet verantwoorden in hoger beroep. Hem werd belediging ten laste gelegd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 24 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

„Onderzoek wangedrag agenten deugt nief'

Bekijk de hele uitgave van donderdag 24 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken