Bekijk het origineel

Zuurstofgebrek

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zuurstofgebrek

1 minuut leestijd

Zuurstofgebrek bij de geboorte levert'over het algemeen geen bijdrage tot het ontstaan van neurologische, gedrags- en leerstoornissen. Ook andere geisoleerde stoornissen tijdens de zwangerschap, zoals zwangerschapsvergiftiging leiden niet tot ontwikkelingsstoornissen bij kinderen, aldus drs. M. HaddersAlgra uit Appingedam in haar proefschrift "Correlates of Brain Disfunction in Children", waarop zij woensdag 23 december promoveerde tot doctor in de geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Uit haar onderzoek blijkt dat vooral kinderen die te vroeg of te licht worden geboren, hieraan op latere leeftijd een ontwikkelingsstoornis over kunnen houden. Er is een duidelijk verband tussen de resultaten van het neurologisch onderzoek na de geboorte en het voorkomen van neurologische stoornissen op zestot negenjarige leeftijd. Zo bleek van een groep kinderen met neurologische afwijkingen kort na de geboorte op zesjarige leeftijd 8 procent gehandicapt te zijn, terwijl 30 procent lichte neurologische stoornissen vertoont. In een groep van kinderen zonder neurologische afwijkingen kort na de geboorte was geen enkel kind op zesjarige leeftijd gehandicapt en slechts 5 procent had lichte neurologische stoornissen. Uit haar onderzoek blijkt ook

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Zuurstofgebrek

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken