Bekijk het origineel

Huidige situatie niet vergelijkbaar met '29

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Huidige situatie niet vergelijkbaar met '29

Westduitse minister Bangemann:

2 minuten leestijd

BONN — De economische situatie rond de jaarwisseling 1987/88 is volgens de minister van economische zaken van de Bondsrepubliek Duitsland, Martin Bangemann, niet met die van 1929 te vergelijken, toen er een wereldcrisis uitbrak.

Volgens Bangemann zullen de vroeger gemaakte fouten niet opnieuw worden gemaakt. De economische omstandigheden zijn op het ogenblik anders, beter en solider dan indertijd, aldus Bangemann in een gisteren in Bonn gepubliceerde verklaring.

„We hebben niet de minste reden om somber te zijn over de conjunctuur van 1988." Anderzijds waarschuwt Bangemann voor luchthartigheid ten aanzien van de risico's, die sinds de- beurscrisis van 19 oktober us Dlr. op de deviezen- en effectenraafkten asfl de orde zijn. Beleggers en consumenten zijn onzekerder geworden.

Groeitempo

Bangemann kondigde aan eventueel maatregelen ter stimulering van de vraag voor te stellen om zo een passend groeitempo te hereiken. Nadere bijzonderheden hierover gaf hij niet. Naar zijn mening is een toereikende binnenlandse vraag des te belangrijker, met het oog op de ook in 1988 voor exporteurs en investeerders zorgwekkende dollarkoers. Bangemann wees op de in januari van kracht wordende belastingverlagingen en op de beschikbaarstelling van kredieten voor gemeentelijke investeringen tegen gunstige rente.

De Westduitse regering is ook bereid dat deel van de internationale verantwoording op haar schouders te nemen dat zij kan dragen. Dit verwacht ze echter ook van haar handelspartners, met name van de VS, aldus de minister.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Huidige situatie niet vergelijkbaar met '29

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken