Bekijk het origineel

Zeer rechtse Nuila in El Salvador weggepromoveerd

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Zeer rechtse Nuila in El Salvador weggepromoveerd

2 minuten leestijd

SAN SALVADOR - De Salvadoraanse regering heeft gisteren kennelijlc een concessie aan de rechtse oppositie gedaan door de uiterst rechtse onderminister voor openbare veiligheid Nuila per 1 januari te benoemen tot minister van het kabinet van president José Napoleon Duarte.

Nuila wordt er door militaire en rechtse leiders van beschuldigd zijn positie te gebruiken om doodseskaders uit te zenden en corruptie op regeringsniveau te verhullen. Hij wordt vervangen door het huidige hoofd van de fiscale recherche, Reynaldo Golcher, zo werd vernomen van hoge militaire functionarissen.

Een rechtse oppositieleider Robert Daubuisson had in november „namens brede lagen in het leger die gekant zijn tegen het regeringsbeleid" het aftreden van Nuila geëist, daar „deze schuldig is aan het uitleveren van het Salvadoraanse leger aan buitenlandse elementen, zoals de Venezolaanse geheime politie, die, in El Salvador opereert".

Volgens Daubuisson is Nuila ook verantwoordelijk geweest voor de moord op,aartsbisschop Oscar Arnulfo Komero van El Salvador in maart 1980 tijdens de mis in een kerk in de hoofdstad. Een getuige verklaarde indertijd dat Daubuisson betrokken was bij de aanslag, maar er is nooit een aanklacht tegen Daubuisson ingediend. Nuila bestrijdt dat hij verantwoordelijk was en heeft een verzoek ingediend bij het Salvadoraanse Hooggerechtshof om de beschuldigingen te onderzoeken. Het hof heeft nog niet gereageerd op dit verzoek.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 30 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 56 Pagina's

Zeer rechtse Nuila in El Salvador weggepromoveerd

Bekijk de hele uitgave van woensdag 30 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 56 Pagina's

PDF Bekijken