Bekijk het origineel

,yoorzichtig aidsbeleid in Zoetermeer

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

,yoorzichtig aidsbeleid in Zoetermeer"

2 minuten leestijd

ZOETERMEER - GG en GD in Zoetermeer zijn, in navolging van het landelijk beleid, terughoudend met het testen van personen op antistoffen van het aids-virus. Tot nu toe is weinig aandacht besteed aan het actief benaderen van risicogroepen. Wel is voorlichting gegeven aan diverse beroepsgroepen die in aanraking komen met besmette personen, zoals huisartsen, politieagenten en brandweerlieden. De GG en GD besteden veel aandacht aan voorlichting onderjongeren over aids.

Dit is te lezen in de notitie "Aids, stand van zaken in Zoetermeer" die de GG en GD hebben geschreven. Het aantal sero-positieven in de regio groot-Den Haag (Den Haag, Wassenaar, Voorburg, Leidschendam, Rijswijk en Zoetermeer) wordt geschat op 500 è 1000. In de regio zijn volgens de GG en GD Den Haag ongeveer tien personen die aan aids lijden of aan de gevolgen van de ziekte zijn overleden. De verwachte stijging van het aantal patiënten (ieder jaar een verdubbeling van het aantal sero-positieven) brengt een aanzienlijke toename van verpleegbehoefte mee. Dat kan thuis zijn, maar ook in ziekenhuis en/of verpleegtehuis.

De GG en GD Zoetermeer hebben een interne werkgroep ingesteld voor voorlichting over en preventie van aids. De GG en GD baseren hun eigen beleid op de nota inzake het aidsbeleid van het ministerie van WVC, en op informatie van het Landelijk Bureau Beleidscoördinatie Aids.

Aidsplatform

In de regio nemen de Zoetermeerse GG en GD deel aan het Aidsplatform in Den Haag. Alle activiteiten in Zoetermeer hebben plaats in samenwerking met instellingen die een taak hebben met betrekking tot preventie en/of zorg inzake aids. '

Zoals vermeld voeren de GG en GD een terughoudend beleid met betrekking tot het testen van personen op antistoffen van het virus. Personen die dat willen, kunnen op het aids-spreekuur bij de GG en GD een test laten afnemen. In een persoonlijk gesprek wordt men eerst uitgebreid geïnformeerd over de betekenis van de test. De praktijk heeft geleerd dat mensen die sero-positief reageerden soms achteraf spijt hebben gekregen dat ze zich hebben laten testen.

Als de test doorgaat ondertekent de aanvrager een verklaring waarin staat dat hij/zij voldoende is geïnformeerd en toestemmingen verleent voor de test. 'S

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 31 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

,yoorzichtig aidsbeleid in Zoetermeer

Bekijk de hele uitgave van donderdag 31 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken