Bekijk het origineel

Delft wil bad Aan t Korf sluiten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Delft wil bad Aan t Korf sluiten

2 minuten leestijd

DELFT — Er bestaat een grote kans dat het Delftse openluchtzwembad Aan 't Korf wordt gesloten. Gezien de teruglopende bezoekerscijfers (in 1975 ruim 226.000 bezoekers tegen nog geen .50.000 In 1986) lijkt het de gemeente Delft niet verantwoord het bad open te houden.

Dit blijkt uit de nota Ontwikkeling Zwembaden in Delft, die onlangs het licht zag. Sluiting van het bad zal hoogstwaarschijnlijk aan het eind van het volgende seizoen een feit worden, precies 25 jaar na de opening van het bad.

De enige kans op behoud van het zwembad is de mogelijke komst van een milieupark. Het Landelijk Overleg Milieugroeperingen (LOM) heeft het oog onder meer op de Delftse Hout laten vallen voor vestiging van een landelijk milieupark. Dit zou moeten komen tussen Rijksweg 13 (Den Haag-Rotterdam) en de Delftse Hout in. De grond hiervoor, oorspronkelijk bedoeld voor de Ikea-vestiging, is door de gemeente Delft voor het park beschikbaar gesteld.

Mocht het park inderdaad op deze locatie worden gevestigd -waarschijnlijker is dat het LMO zal kiezen voor de andere kandidaatplek; het voormalige Floriadeterrein bij Amsterdam- dan is wellicht inpassing van het zwembad hierin een mogelijkheid. „j Vooralsnog lijkt sluiting van het sgaad niet te voorkomen, te zijn. Met de besparing die het de gemeente oplevert, hoopt men de andere Delftse zwembaden open te kunnen houden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 31 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Delft wil bad Aan t Korf sluiten

Bekijk de hele uitgave van donderdag 31 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken