Bekijk het origineel

Zoetermeer pakt reconstructie kruispunt aan

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zoetermeer pakt reconstructie kruispunt aan

2 minuten leestijd

ZOETERMEER - Het kruispunt Oranjelaan/Nassaulaan/Willem de Zwijgerlaan/Dr. J. W. Paltelaan in Zoetermeer wordt volgend jaar gereconstrueerd. Ook de Oranjelaan wordt aangepast. Het college van B en W noemt dit een logische voortzetting van de reconstructie van de Karel Doormanlaan, die in het verlengde van de Oranjelaan ligt. Ook de verkeerslichtenlnstallatie op het kruispunt zal worden vervangen.

De Oranjelaan krijgt aan de zijde van de winkels een vrijliggend fietspad, dat naast het trottoir komt te liggen. Tussen het fietspad en de rijbaan komen schuine parkeervakken, zodat er meer auto's geparkeerd kunnen worden dan nu het geval is. Deze situering van het fietspad zorgt ervoor dat fietsers en parkerende auto's elkaar niet hinderen.

Aan de andere kant van de Oranjelaan komt een fietsstrook van rood asfalt, zodat daar de bestaande situatie kan worden gehandhaafd.

Op het kruispunt zullen de rechtsafslaande fietsers buiten de lichtenregeling om worden geleid. Voor de linksafslaande fietsers vanaf de Oranjelaan en de Willem de Zwijgerlaan komt er een eigen fietslicht, parallel aan het linksafslaande autqverkeer.

Het geld voor deze reconstructies komt grotendeels uit de pot voor groot onderhoud. >

De afdeling stadsontwikkeling heeft een tekort van 40 vierkante meter oppervlakte. Gebouw C waarin deze afdeling ondergebracht is, krijgt er ook een travee van 55 vierkante

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 31 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Zoetermeer pakt reconstructie kruispunt aan

Bekijk de hele uitgave van donderdag 31 december 1987

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken