Bekijk het origineel

Hasjvangsten meer vondst dan vangst

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Hasjvangsten meer vondst dan vangst

1 minuut leestijd

DEN HAAG - De bestrijding van de handel in verdovende middelen in ons land concentreert zich op de harddrugs. De bestrijding van grootschalige hennephandel is teruggebracht tot een onverantwoord niveau. Wat wordt gevangen, is meer vondst dan vangst, toevalstreffers dus.

Dat heeft de chef van de Centrale Recherche Informatiedienst (CRI), hoofdcomtnissaris J. van Straten, vanmorgen gezegd op de nieuwsjaarsbijeenkomst van zijn dienst in Den Haag.

Volgens hem wordt er op dit moment door een beperkte groep Nederlanders zonder veel risico gemakkelijk geld verdiend in de handel in hasj en marihuana, meer dan in de handel in harddrugs. Hij noemde geen getallen.

Van Straten wees erop dat verdovende middelen worden onderscheiden in stoffen met een onaanvaardbaar risico (heroïne, cocaïne, amfetaminen) en cannabisprodukten (hasj). Risico's, gezien vanuit oogpunt van volksgezondheid, aldus Van Straten.

Maar wat betreft de bestrijding van georganiseerde misdaad liggen de risico's volgens hem echter anders: het vele geld dat in de handel in soft drugs wordt verdiend, wordt geïnvesteerd in andere sectoren van de misdaad.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 4 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Hasjvangsten meer vondst dan vangst

Bekijk de hele uitgave van maandag 4 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken