Bekijk het origineel

Duitser bekent veroorzaken brand Andijk

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Duitser bekent veroorzaken brand Andijk

1 minuut leestijd

ANDIJK - De 58-jarige Westduitser F. S. uit Essen heeft tegenover de rijkspolitie van Medemblik bekend dat een door hem afgeschoten llchtkogel de mlljoenenbrand in de winterstalling van plezierjachten In Andijk heeft veroorzaakt.

De man werd vrijdagavond aangehouden, nadat eerder op de dag zijn 47-jarige landgenoot en kennis J. M. uit Wuppertal was gearresteerd. Deze bleek bij nader onderzoek niet het seinpistool te hebben gehanteerd waarmee de fatale lichtkogel werd afgevuurd. De man werd daarop in de late avond op vrije voeten gesteld.

S. heeft verklaard dat hij enkele voor noodgevallen bedoelde signaalkogels heeft afgevuurd vanaf de aanlegsteiger in de Andijker jachthaven, waar zijn plezierjacht ligt. Hij was de enige die in de haven dit speciale vuurwerk afschoot.

Een van de extra lang en fel brandende kogels heeft vermoedelijk de dakisolatie van een van de twee afgebrande hallen in vlammen gezet.

Volgens de politie is van opzet geen sprake en zou S. er zelfs bij gerichte pogingen niet in geslaagd zijn het tot grote hoogte stijgende lichtsignaal in de harde wind op een bepaald dak te laten belanden. „Het is een ongelukkige samenloop van omstandigheden geweest, maar wel met grote gevolgen en een enorme schadeclaim voor S.", aldus de politie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 4 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Duitser bekent veroorzaken brand Andijk

Bekijk de hele uitgave van maandag 4 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken