Bekijk het origineel

Zeeland mag bijna 900 huizen bouwen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zeeland mag bijna 900 huizen bouwen

Toewijzing valt lager uit dan verwacht

2 minuten leestijd

MIDDELBURG - Dit jaar kunnen in de provincie Zeeland in totaal 874 nieuwe woningen worden gerealiseerd met subsidie van het Rijk. Dit betreft 410 woningen In de sociale sector, 323 premiewoningen, 322 premiekoop-A-woningen, 34 premiehuurwoningen en 108 vrije-sectorwoningen met premie. Geschat wordt dat daarnaast nog eens 300 woningen zonder subsidie worden gebouwd. De totale nieuwbouw voor 1988 in Zeeland komt dan uit op ongeveer 1200 woningen.

Tot en met 1991 kunnen in Zeeland in totaal 3006 gesubsidieerde nieuwe woningen en wooneenheden worden gebouwd. De toewijzing aan Zeeland voor 1988 en latere jaren is lager uitgevallen dan vorig jaar werd aangekondigd. Was het aantal met subsidie van het Rijk te bouwen woningen voor 1988 vorig jaar nog gepland op 1066, thans is dit aantal met 192 woningen verminderd.

Bij de toewijzing is de voorkeur in Zeeland voor premiekoopwoningen gehonoreerd. Het contingent in deze sector is met 200 woningen verhoogd ten koste van de sociale huursector, die 200 woningen minder kreeg. Voor de toegewezen 108 vrije sectorwoningen kan een eenmalige bijdrage van 5000 gulden worden verstrekt. Bij 82 woningen kan die bijdrage met 3800 gulden worden verhoogd, indien deze woningen worden gebouwd in bestaand stedelijk gebied van voor 1945.

Bij de verdeling van de toegewezen woningen over de Zeeuwse gemeenten is rekening gehouden met de plaatselijke situatie. Wegens de huidige hoge leegstand is aan Sas van Gent geen contingent voor het volgend jaar toegewezen. Om deze zelfde reden is het contingent voor Vlissingen beperkt.

Arnemuiden

Prioriteit is toegekend aan de verwezenlijking van het Maïsbaaiproject in Middelburg. Daarvoor is het volledige Zeeuwse contingent van 34 te bouwen premiehuurwoningen door beleggers gereserveerd. In totaal zijn aan de gemeente Middelburg 111 woningen toegewezen. De gemeente Arnemuiden heeft dertien woningen toegewezen gekregen en wel tien premiekoop-A-woningen en drie koopwoningen met een eenmalige bijdrage.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 6 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Zeeland mag bijna 900 huizen bouwen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 6 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken