Bekijk het origineel

Grote eer

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Grote eer

1 minuut leestijd

<p>„Hij komt, Die sterker is dan ik, Wien ik niet waardig ben de riem van Zijn schoenen te ontbinden". (Lukas 3:16b)</p>


Het was de roeping van Johannes niet, volgelingen voor zich te winnen, .maar hen op Jezus te wijzen; en hij was in deze roeping zeer getrouw. Hij had een hoge gedachte van zijn Meester, Wiens voorloper hij was; hij eerde Hem als de Gezalfde des Heeren, de Koning Israels, en bijgevolg kwam hij niet in verzoeking zich tot Zijn mededinger te verheffen. Hij verblijdde zich te verklaren: „Hij moet wassen, maar ik minder worden".

In de loop van zijn rede gebruikt hij de uitdrukking van onze tekst, die door ieder der evangelisten met weinig verandering wordt meegedeeld.

Dit aan- en uittrekken en wegnemen van de voetzolen was een bezigheid die gewoonlijk aan de geringere bedienden werd overgelaten. Het was geen aanzienlijke of eervolle bezigheid. En toch gevoelde de Doper het een grote eer te zijn, zelfs een geringe dienstknecht van de Heere Jezus te wezen.

C.H.SpurgeonDeze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 7 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Grote eer

Bekijk de hele uitgave van donderdag 7 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken