Bekijk het origineel

Nemeog wil kantoren boven Rotterdam CS

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nemeog wil kantoren boven Rotterdam CS

Bouwplan NS-dochter positief ontvangen

2 minuten leestijd

ROTTERDAM - De Rotterdamse wethouder Laan van uimtelijke ordening heeft gisteren positief gereageerd op de lannen van het NS-dochterbedrijf BV Nemeog om kantoen te bouwen boven het station Rotterdam CS. De schetsen uilen door de gemeente nader worden bestudeerd. Gezien e overige plannen voor kantorenbouw rond het centraal tation zijn de NS-plannen een goede ontwikkeling, zo liet e wethouder gisteren weten. Mogelijk wordt ook het staionsplein weer geheel nieuw ingericht als gevolg van de NSlannen, aldus Laan.

Nemeog wil kantoren bouwen boen het centraal station. In de verde; toekomst zullen ook achter het ation kantoren gebouwd worden en il het stationsgebouw zelf worden ervangen. Met het totale projekt is ngeveer 300 miljoen gulden geloeid, zo is gisteren op een persconïrentie bij de NS in Utrecht meegeeeld. Het NS-dochterbedrijf ontwikkelt rojekten -vooral kantoren- op ronden van de NS, met de bedoeling leer mensen in de trein te krijgen, ooral bebouwing rond stations biedt oede kansen, onder meer in verband iet het fileprobleem op de weg.

In Rotterdam dreigt het centraal station in het niet te gaan vallen bij de veel hogere omringende bebouwing. In de eerste fase van het projekt, die begin 1989 van start gaat en die ongeveer tien jaar gaat duren, zullen kantoorblokken verrijzen boven het bestaande station, dat daardoor een totale hoogte krijgt van 60 meter.

De stationshal wordt dan verhoogd tot 30 meter (nu 15). De kantoorruimten worden verhuurd en de snelheid van het bouwproces hangt mede af van de belangstelling van mogelijke gegadigden. Er komt ook een parkeergarage met 800 plaatsen.

Vervanging

Wanneer de tweede bouwfase begint, staat nog niet vast. Eerst moeten de NS beslissen wanneer het station -nu 33 jaar oud— aan vervanging toe is. Een station gaat meestal 50 jaar mee, maar economisch gezien kan het sneller verouderen.

Volgens directeur drs. K. A. J. de Jong van Nemeog staat de gemeente Rotterdam positief tegenover de plannen, mede omdat de achterkant van het station erbij is betrokken. Er is nog overleg gaande met financiers' en Nemeog gaat zelf ook geld in het projekt beleggen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

Nemeog wil kantoren boven Rotterdam CS

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

PDF Bekijken