Bekijk het origineel

Niet unaniem

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Niet unaniem

1 minuut leestijd

Volgens een woordvoerder van de gemeente Hilversum zal het college zich volgende week beraden op de stappen van Shell. Hij achtte het echter niet waarschijnlijk dat B en W van Hilversum op het besluit terugkomen. Het besluit is overigens niet unaniem genomen. Een van de twee WD-wethouders heeft zich ervan gedistantieerd, aldus de woordvoerder. Het Hilversumse college bestaat verder uit twee PvdA-wéthoudérs en een CDA-wethouder.

Voorzover de woordvoerders van Hilversum en Shell Nederland bekend is Hilversum tot nu toe de enige gemeente in Nederland die een dergelijk „hard" besluit heeft genomen. De activiteiten van Shell in Zuid-Afrüfa staan al jaren-ter discussie vanwege het apartheidsregime dat dit land voert. Tot nu toe heeft Shell zich steeds op het standpunt gesteld dat de zwarte bevolking in Zuid-Afrika niet geholpen is met het vertrek van Shell uit het land.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

Niet unaniem

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

PDF Bekijken