Bekijk het origineel

Tongentaal

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Tongentaal

1 minuut leestijd

<br />

Met de vetgedrukte kop "Tongentaal geen overbodige luxe" betitelde u in uw krant van 31 december jongstleden een artikel (verslag?) naar aanleiding van een programma op de Windroosconferentie te Dalfsen.

In de titelaccentuering en verslaggeving herkende ik nauwelijks iets van het programma "Vernieuwing van de gemeente en het gebed" van ds. C. van Andel, waarbij ik aanwezig was.

Op duidelijke wijze was in dat programma door de inleider gesproken over ten eerste: Wat is de gemeente?, ten tweede: Het doel van de gemeente, ten derde: kenmerken van de gemeente. Daarbij kwam vooral aan de orde de gemeente als Lichaam van Christus, leven bij het Woord, gemeenschap, gebed en de gaven van de Geest. Op opbouwende wijze vond een evenwichtige bespreking plaats van dit sterk in de belangstelling staande onderwerp. Jongeren werden aangespoord biddend en verwachtend in de geestelijke vernieuwing van de gemeente te geloven en daar zich onderdeel van te weten.


Ik betreur dat uw verslaggeving geen recht doet aan de inhoud van het programma. Tevens schaadt een dergelijke ervaring het vertrouwen in de objectieve weergave van ander (kerkelijk) nieuws.

J. D. Verspuij Langcstraat 16 3295 BK 's-GravendccI

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 9 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Tongentaal

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 9 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken