Bekijk het origineel

Kunstmatig pessimisme

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Kunstmatig pessimisme

1 minuut leestijd

De directeur-generaal van de Antwerpse haven: „Het recente contract van ECT met Sealand bewijst toch duidelijk dat Rotterdam enorme troeven heeft. Ik versta helemaal niet waarom men in Nederland dat met een soort pessimisme beziet".

„Ik krijg soms de indruk dat dat pessimisme volkomen kunstmatig is, om regeringssteun te krijgen. Gaat het goed of gaat het slecht in Rotterdam? Op sommige momenten heb ik de indruk dat men in Rotterdam het slecht wil doen voorkomen, om meer steun te krijgen".

Een punt dat de Nederlandse overheid volgens Suykens wel zorgen moet baren, is de ontwikkeling ten aanzien van het wegennet. Al die files brengen de positie van Nederland als distributieland in gevaar. Volgens hem moeten er heel wat wegen bijgebouwd worden. Snelle verbindingen zijn zeer belangrijk. Een korte verbinding hoeft echter niet altijd de snelste verbinding te zijn. Antwerpen heeft als nadeel ten opzichte van Rotterdam dat het vanaf de zee veel moeilijker bereikbaar is. „Maar, en dat mag ge niet vergeten, men kijkt bij een zeehaven altijd naar de ligging ten opzichte van de zee, terwijl ge dan vergeet dat u voor een zeeschip dat de goederen aanvoert in Rotterdam of Antwerpen

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 9 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Kunstmatig pessimisme

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 9 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken