Bekijk het origineel

Staking bij Van den Bergh en Jurgens

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Staking bij Van den Bergh en Jurgens

2 minuten leestijd

ROTTERDAM - De ochtendploeg m Van den Bergh en Jurgens is vanmorgen niet aan het werk gegaan. De produktie ligt dientengevolge stil.

Een woordvoerder van het Unileverconcern, waartoe het bedrijf behoort, heeft dit vanmorgen bevestigd, volgens de woordvoerder verhindert !n groep van 20 tot 30 stakers werkwilligen het bedrijf binnen te gaan. van de ochtendploeg van 120 werknemers zou de helft aan het werk willen. De poort van Van den Bergh Jurgens is gedeeltelijk met auto's geblokkeerd. De directie heeft de Industriebond NV gesommeerd de blokkade op te effen. De FNV had zijn leden bij van den Bergh en Jurgens opgeroepen tot een staking van minstens vee etmalen. De bond protesteert iermee tegen de weigering van de directie om te garanderen dat bij de komende reorganisatie geen gedwongen ontslagen zullen vallen. Bij de reorganisatie moeten de komende drie ar zo'n tweehonderd van de in totaal negenhonderd arbeidsplaatsen vervallen. De Industrie- en voedingsbond NV heeft vandaag ook een actiecentrum ingericht, maar dan om werkwilligen op te vangen. De bond melde vanmorgen zo'n tweehonderd werkwilligen te hebben geregistreerd, m de confrontatie met stakers te voorkomen, geeft de bond de werkwilligen het advies om maar naar huis te gaan. De CNV-bond doet niet an de staking mee omdat het sociaal plan dat met de directie is overeengekomen, voorlopig voldoende waarborgen bevat om gedwongen ontslaan te vermijden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 11 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Staking bij Van den Bergh en Jurgens

Bekijk de hele uitgave van maandag 11 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken