Bekijk het origineel

„SU wil praten met Afghaanse verzet

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

„SU wil praten met Afghaanse verzet"

1 minuut leestijd

WASHINGTON - De strijdkrachten van de Sowjct-Unic in Afghanistan trachten te onderhandelen met leiders van het islamitische verzet in Afghanistan over „lokale vredesakkoorden".

Daarmee wil de Sowjet-Unie een gefaseerde terugtocht uit het land tot stand brengen, zo is zaterdag vernomen in kringen van de Amerikaanse regering.

Volgens een bron in het ministerie van buitenlandse zaken is Moskou ervan overtuigd geraakt dat een definitieve overwinning op het Afghaanse verzet niet kan worden behaald. Het opvoeren van de militaire strijd door de naar Westerse schatting 115.000 Sowjetrussische militairen zou bedoeld zijn als deel van een strategie die erop gericht is een „eervolle aftocht" te bereiken. Zo zouden de hevige gevechten rond de Oostafghaanse stad Khost gelden als een soort „podium": de Sowjetmilitairen kunnen er hun militaire kracht tonen, verklaren dat zij de overwinning hebben behaald, om vervolgens de aftocht te blazen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 11 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

„SU wil praten met Afghaanse verzet

Bekijk de hele uitgave van maandag 11 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken