Bekijk het origineel

Tumult op proces tegen harde kern Action Directe

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Tumult op proces tegen harde kern Action Directe

2 minuten leestijd

PARIJS — Onder extreme veiligheidsmaatregelen is gisteren op de lie de la Cité in het hart van Parijs het proces begonnen tegen 19 leden van de linkse Franse terreurorganisatie Action Directe, onder wie vrijwel de hele leiding.

De groep pleegde sinds haar oprichting in 1979 zeker acht moorden en meer dan 80 andere aanslagen. In de afgelopen elf maanden is de harde kern grotendeels opgepakt, maar de politie blijft op haar hoede. Zwaar bewapende politiemannen met honden omringden het gerechtsgebouw en scherpschutters kozen positie op daken rondom.

In de zaal, waarin speciaal kogelvrije kooien zijn gebouwd, ontstond tumult, toen vier beklaagden, die al weken in hongerstaking zijn, werden binnengedragen door de politie en in de kooien werden geïnstalleerd. De andere beklaagden begonnen te gillen en te schreeuwen -„klassejustitie", „erger dan in Chili"- en de zitting kon pas beginnen, nadat de rechter twee hunner had laten verwijderen, omdat zij niet .wilden ophouden met schreeuwen van beledigingen en fluiten.

Het Palais de Justice is voor de twee weken van het proces geheel omringd met metaaldetectors. Binnen patrouilleren 75 agenten in de zestien kilometer aan gangen van het gebouw. Zelfs het rioolsysteem is afgesloten door zwaar bewapende agenten en buiten worden elitetroepen in gereedheid gehouden om een eventuele aanval te kunnen afslaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 12 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Tumult op proces tegen harde kern Action Directe

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 12 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken