Bekijk het origineel

Vernielers uit Dodewaard

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Vernielers uit Dodewaard

1 minuut leestijd

DODEWAARD - Een rechercheteam van de rijkspolitie In Dodewaard heeft zeven Inwoners uit die plaats aangehouden. Zij worden ervan vcrdaclit in november vorig jaar twee schakelkasten van de NS te hebben vernield.

' Op 16 en 17 november liep het treinverkeer tussen Eist en Tiel vertraging op nadat de schakelkasten in Hcumcn en Valburg waren vernield. Daardoor functioneerden de seinen en spoorwegovergangen langs, het traject niet meer. Dat heeft een woordvoerder van de rijkspolitie in Nijmegen gisteren meegedeeld.

De verantwoordelijkheid voor de vernielingen werd opgeëist door de Actiegroep Treinverkeer. De actiegroep eiste een verlaging van de treintarieven. Volgens de politiewoordvoerder blijken zeven inwoners van Dodewaard in leeftijd variërend van 15 tot 21 jaar verantwoordelijk te zijn voor de vernielingen. Volgens de woordvoerder ging het om een uit de hand gelopen grap.

De politie kwam de verdachten 'bij toeval' op het spoor. Naar aanleiding van vernielingen in de oudejaarsnacht in Dodewaard stelde zij een onderzoek in.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Vernielers uit Dodewaard

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken