Bekijk het origineel

Geen hoop meer voor met stookolie besmeurde vogels

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Geen hoop meer voor met stookolie besmeurde vogels

2 minuten leestijd

VLISSINGEN - De conditie van de met stookolie vervuilde vogels die nog steeds worden gevangen voor de Zeeutvsc en Zuidholland.se kust, is ten opzichte van enkele dagen geleden sterk verslechterd.

Volgens de Zeeuwse coördinator van de reddingsactie, S. Zandstra van Natuur, Milieu en Faunabeheer van het ministerie van landbouw, is het bijna zeker dat de nu nog gevonden dieren het olieavontuur niet zullen overleven.

De meeste kunnen gezien hun slechte conditie beter uit hun lijden verlost worden. In Zeeland overtreft het aantal vogels die dood gevonden worden nu het aantal levende. Zo werden er gisteren in Zeeland 63 levende, waarvan 43 op SchouwenDuiveland, en 110 dode vogels opgeraapt. Op Goeree»Overflakkee en op de kust van Zuid-Holland werden rond de 100 levende en enkele tientallen dode vogels gevonden. Volgens de Zuidhollandse bioloog J. Verhulst, die betrokken is bij de coördinatie in het Zuidhollandse gebied, is het opvallend dat de in Zuid-Holland gevonden dode vogels er helemaal niet zo ernstig vervuild uitzien, maar ze zijn naar alle waarschijnlijkheid ziek geworden door de opname van olie in het lichaam. Alle dode exemplaren gaan voor onderzoek naar het Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee op Texel.

Mensen van Provinciale- en Rijkswaterstaat zijn ook gisteren weer druk in de weer geweest om de stranden te ontdoen van olie. De meeste stranden zijn inmiddels schoon.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Geen hoop meer voor met stookolie besmeurde vogels

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken