Bekijk het origineel

Legeropstand in Argentinië

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Legeropstand in Argentinië

Goed vakantiemeuws van Amicida op pagina 16 en 18 rd+

1 minuut leestijd

BUENOS AIRES — In Argentinië dreigde vanochtend de ergste, crisis sinds de opstand in het militaire opleidingskanip Campo de Mayo in april.

Stafchef José Caridi heeft gisteravond veertien tanks en een aantal pantservoertuigen naar Los Fresnos aan de rand van Buenos Aires gestuurd om luitenant-kolonel Aldo Rico te arresteren, die in april de opstand leidde. Een woordvoerder van Rico zei dat de opstandelingenleider bereid was de slag aan te gaan.

Rico houdt zich in Los Fresnos op sinds 30 december. Hij was toen na acht maanden militaire gevangenschap vrijgelaten en onder huisarrest gesteld. Volgens militaire bronnen hebben ongeveer twintig medestanders zich bij Rico gevoegd; zij zouden voornamelijk met handvuurwapens en geweren gewapend zijn.

Stafchef Caridi heeft de tank- en pantsercolonnes uit Magdalena, 100 kilometer ten zuiden van Buenos Aires, gelast om achterafwegen te gebruiken om naar Los Fresnos te rijden, zodat de voertuigen dichtbevolkte gebieden zouden mijden. Het Argentijnse persbureau Diarios y Noticias had in militaire kringen vernomen dat de stafchef drie garnizoenscommandanten heeft ontslagen, die geweigerd hadden om aan de actie tegen Rico deel te nemen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

Legeropstand in Argentinië

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

PDF Bekijken