Bekijk het origineel

Hoe kom je aan de overkant?

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Hoe kom je aan de overkant?

2 minuten leestijd

Natuurlijk denk je even aan de huiveringwekkende ramp met de Herald of Free Enterprise, wanneer je op het punt staat het immense vaartuig te betreden dat gereed ligt om de zeven uur durende overtocht naar het land van mrs. Thatcher aan te vangen. Maar om je heen ziende zou je nog niet zeggen dat die verdrietige catastrofe nog geen jaartje geleden plaatsvond. Passagiers doen gezellig, hebben uitbundig plezier en lijken zich niet het minst zorgen te maken. Het vertrouwen in het m.s. Koningin Beatrix, een supermodern en jong schip, is groot. Zolang het geruzie en de onzekerheid omtrent een eventuele Kanaaltunnel als vaste oeververbinding met GrootBrittannië voortduren, ben je aangewezen op een overtocht per veerpont. Nu is dat op zich ook geen ramp. Want die overtocht wordt met steeds meer comfort en gemak omgeven. Aan alle kanten is te merken dat de ontwikkelingen in de scheepvaarttechnologiestormachtigzijn geweest.

Het nieuwste schip bij voorbeeld, de Koningin Beatrix, staat voor zover het mensenverstand mag reiken, garant voor een riante overtocht, die ook als mini-cruise aangemerkt mag worden. Het is als een kortstondig maar geriefelijk verblijf in een viersterrenhotel. Ook al is zeven uur varen nog altijd vervelend lang.

Compleet

De uitrusting van de Koningin Beatrix is meer dan compleet. Er zijn vergaderruimten aan boord waar hele conferenties kunnen worden belegd. Tal van bedrijven hebben de mogelijkheden ervan al ontdekt. Het meer dan 160 meter lange vaartuig bevat al wat maar in het mensenverstand op kan wellen, van bar tot bioscoop.

De Koningin Beatrix, in 1986 in de vaart gebracht, is een der grootste en meest geavanceerde veerschepen die verbindingen onderhouden tussen het contingent en Groot-Brittannië. De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van scheepsinrichting en nieuwe technieken zijn erin verwerkt. Daarbij is primair gedacht aan de wensen van de passagiers. Het varend hotel kan een snelheid bereiken van 38 kilometer per uur, kan 2100 passagiers opnemen en biedt daarnaast ruimte voor 500 personenauto's. Voor meer informatie: Stoomvaart Mij. Zeeland, Postbus 2, 3150 AA Hoek van Holland. De Koningin Beatrix staat garant voor een riante overtocht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

Hoe kom je aan de overkant?

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

PDF Bekijken