Bekijk het origineel

Gemeenten en provincies willen Zuiderzeebus

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Gemeenten en provincies willen Zuiderzeebus

1 minuut leestijd

LELYSTAD - De provincies Friesland, Groningen en Flevoland, de gt*mcenlcn Lelystad, Noordoosfpoldcr, Lcmsterland, Hccrenvccn en Smalllngcrland, de Kamers van Koophandel van Friesland, Groningen en Flevoland en de strcckvcrvocrbedrijven VAD en FR.VM hebben minister Smit-Krocs van verkeer en waterstaat In een brief dringend verzocht toestemming te verlenen een snclbusdicnst lussen L,clyslad en Groningen te laten rijden.

Gevraagd wordt deze busdienst tegelijk met de openstelling van de FleVospoorlijn Almere-Lelystad in exploitatie te mogen nemen. Minister Smit-Kroes weigert middelen voor deze volledige snelbusdienst beschikbaar te stellen. Met de Zuiderzeebus, aldus de brief, wordt met namebeoogd een verbetering van de verbindingen tussen de hoofdkernen Lelystad, Emmeloord, Lemmer, Joure, Heerenveen en Drachten tot stand te brengen. De reistijd per openbaar vervoer tussen Lelystad, en Drachten Èij voorbeeld, wordt door deze nieuwe busverbinding met 45 minuten bekort, ofwel ongeveer, een derde deel.

De Zuiderzeebus zou zijn passagiers met name ontlenen aan, elkaar overlappende, korte trajecten. De busverbinding vormt dan ook geen bedreiging voor het vervoer door de Nederlandse Spoorwegen, aldus de brief. De NS zijn vanaf het begin bij het overleg over de. Zuiderzeebus betrokken en hebben geen bezwaar tegen uitvoering van het plan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

Gemeenten en provincies willen Zuiderzeebus

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

PDF Bekijken