Bekijk het origineel

Uitwijzing Palestijnen niSbrlopig opgeschort

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Uitwijzing Palestijnen niSbrlopig opgeschort

\Leger moet eerst met bewijzen komen

2 minuten leestijd

' JERUZALEM — Het Israëli- een beroep op de Israëlische autoriche Hooggerechtshof heeft giste- teiten om de uitgaansverboden te

en de deportatie van vier Palestij- versoepelen en de arrestanten vrij te MontreaserosvandS te" groter bé

en voorlopig opgeschort. Rechter ^^!^" .. . j
,1 , K° .'^o ,. j . u ' , De uitgaansverboden m veertien Jlomo Levin bepaalde dat het Ie- Palestijnse kampen hebben inmiddels er eerst moet aantonen waarom tot voedselschaarste geleid. Volgens e vier Palestijnen het land moeten de hulporganisatie UNRWA van de /orden uitgezet. Verenigde Naties maakt de IsraëliDe uitspraak blokkeert voorlopig sche willekeur in het uitvaardigen en e uitwijzing van Mohammed Aboe amra, Freij al Kehief, Hassan Aboe haqra en Khalil Quqa. Het leger eeft deportatiebevelen uitgevaarigd tegen negen Palestijnen. Vijf van en werden woensdag de Libanese rens overgezet. Zij hadden hun beoep bij het militaire hof van beroep igetrokken; omdat zij geen vertrou/en meer hadden in de Israëlische echtspraiak. Het Hooggerechtshof heeft in het erleden vaker deportatiebevelen opeschort, maar heeft zich doorgaans 1 tweede instantie akkoord verlaard met de uitwijzing, nadat het jger de aanleiding tot de maatregel ad toegelicht. De advocaat van de ier Palestijnen, Felicia Langer, zei chter dat het Hooggerechtshof de eportatiebevelen ditmaal mogelijk ietig zal verklaren vanwege de inemationale druk op Israël. Het leger loudt staande dat de negen betrok;en Palestijnen hoofdaanstichters ijn van de onlusten in de bezette gelieden.

Betrekkelijk rustig

Volgens de militaire autoriteiten ileef het gisteren betrektcelijk rustig n de Gazastrook, maar deden zich op ie westelijke Jordaanoever weer encele, verspreide incidenten voor. LeiJers van twee Palestijnse vluchtelinjenkampen in de Gazastrook deden moeilijk om de kampen van voedsel te voorzien.

De Israëlische commandant die belast is met het toezicht in het vluchtelingenkamp Bureij zei dat in alle behoeften van de bevolking wordt voorzien. „We hebben ze brandstof gebracht om eten te koken en hun huizen te verwarmen. Er heerst geen nood, er zijn geen problemen".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 18 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Uitwijzing Palestijnen niSbrlopig opgeschort

Bekijk de hele uitgave van maandag 18 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken