Bekijk het origineel

Laag-bij-de-gronds

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Laag-bij-de-gronds

2 minuten leestijd

Het betreden en verlaten van de trein valt niet altijd mee als je gehandicapt bent of een kinderwagen de trein in of uit moet zien te krijgen. Ook oudere mensen, vooral als ze voorzien zijn van veel bagage -er staat nu eenmaal niet altijd een behulpzame schoonzoon op het perron- moeten soms halsbrekende toeren uithalen om zonder kleerscheuren in of uit de trein te komen. Voor de Gehandicaptenraad was dat in juni van het afgelopen jaar reden om, samen met een aantal reizigers- en consumentenorganisaties, de Nederlandse Spoorwegen voor te stellen de nieuwe stoptreinen (SM-90) beter toegankelijk te maken voor alle reizigers. Het zou gaan om een lage vloer, waardoor het instapconifort voor genoemde reizigersgroepen -en natuurlijk voor alle andere passagiers - aanmerkelijk toeneemt. Ook het postvervoer zou erbij gebaat zijn.

De NS reageerden positief op de plannen en noemden ze technisch goed uitvoerbaar. Wie schetste echter de verbazing van de Gehandicaptenraad toen bleek dat de Spoorwegen hadden besloten af te zien van deze lage vloeren? De organisaties „zijn vooral boos omdat de Spoorwegen een dergelijk besluit louter om financiële redenen neemt in een periode dat de overheid, organisaties voor het openbaar vervoer en vele maatschappelijke organisaties het openbaar vervoer optimaal willen stimuleren. Onder andere om het fileprobleem op te lossen en tevens om het milieu te ontzien".

De Gehandicaptenraad gaat kennelijk voorbij aan het feit dat bij de nieuwe stoptreinen -waarvan het eerste treinstel rond 1990 wordt afgeleverd- wel degelijk sprake is van een verbeterd comfort voor gehandicapten: er komt een extra verlaagde vloer. Misschien niet laag genoeg in het oog van de Gehandicaptenraad, maar je kunt nu eenmaal niet alles hebben. •;.";, ; l;

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 18 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Laag-bij-de-gronds

Bekijk de hele uitgave van maandag 18 januari 1988

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken