Bekijk het origineel

verlagen rente

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

verlagen rente

1 minuut leestijd

NEW YORK - De grote banken in de Verenigde Staten hebben gisteren besloten tot een verlaging van de "prime rate", de rente voor de meest kredietwaardige ondernemingen, van 8,75 tot 8,5 procent.

De prime rate stond op 8,75 procent sinds 5 november. Toen ging het tarief ook al met 0,25 procent "omlaag. Hetzelfde gebeurde op 22 oktober, kort na de beurskrach.

De eerste grote bank die de rente verlaagde was Morgan Guaranty Trust. Kort daarop volgden onder meer Citibank, Chemical Bank, Manufacturers Hanover, Chase Manhattan Bank en Continental Illinois. Dé renteverlaging kwam kort nadat bekend waS geworden dat de „index of leading indicators", die geldt als ba.rometer voor de Amerikaanse economie, in december voor de derde achtereenvolgende maand is gedaald. Veel economen zien dat als een voorbode van een mogelijke recessie. '* Al voor de bekendmaking van de cijfers over de "leading index" werd er gespeculeeïd over een versoepeling van het monetaire beleid van "Fed", het bestuur van de centrale banken in de VS. Er werd rekening mee gehouden dat een van de belangrijke rentetarieven zou worden verlaagd om een recessie te voorkomen. De kans daarop lijkt met de jongste cijfers alleen maar groter geworden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 februari 1988

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

verlagen rente

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 februari 1988

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken