Bekijk het origineel

Politie vindt kistje Ferdie E. in Amsterdam

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Politie vindt kistje Ferdie E. in Amsterdam

2 minuten leestijd

HAARLEM - De recherche in de onfvoeringszaak-Heijn heeft gisteren „ergens in Amsterdam-Noord" een leeg kistje gevonden dat daar was begraven door ir. Ferdie E., de hoofdverdachte in de zaak-Heijn. Het kistje was bestemd voor het verbergen van losgeld, heeft E. verklaard. Politiewoordvoerder A. Geelof deelde dit vanmorgen mee.

In de bossen bij Renkum-Doorwerth is gisteren tevergeefs gezocht naar nog een door E. gemaakte kist. De verdachte zei tegen de politie ook daar een kist te hebben begraven. Het leek er gisteren op dat de politie bij Renkum wel succes had — een ANP-fotograaf signaleerde op de achterbank van een rechercheauto een kist, maar dat bleek de eerder op de dag opgegraven kist uit AmsterdamNoord te zijn.

E. had de kist in AmsterdamNoord begraven in verband met de overdracht van het losgeld vanuit het Okura-hotel in de hoofdstad. Die overdracht mislukte. De losgeldrijder was al uit het hotel vertrokken toen E. er belde en vroeg naar „meneer Rosa". De stem van de ontvoerder werd later via de tv ten gehore gebracht.

Vandaag zou volgens Geelof niet verder worden gezocht naar de kist bij Renkum. Wel wordt in het IJ bij Amsterdam-Noord weer gedregd naar de Fiat Uno en de valse kentekenplaten die werden gebruikt bij de ontvoering. Geelof kon nog niet zeggen wanneer de reconstructie van de ontvoering plaatsvindt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 13 april 1988

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Politie vindt kistje Ferdie E. in Amsterdam

Bekijk de hele uitgave van woensdag 13 april 1988

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken