Bekijk het origineel

Granaria krijgt vergunning voor gebruik duwbak

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Granaria krijgt vergunning voor gebruik duwbak

2 minuten leestijd

DEN HAAG - Het Rotterdamse veevoederbedrijf Granaria krijgt toestemmingom met 24 duwbakken een deel van de transporten van het bedrijf te gaan verzorgen, maar het bedrijf is tevens het laatste dat een dergelijke vergunning krijgt.

Sinds gisteren mogen bedrijven die eigen vervoer willen verzorgen niet alleen over laadbakken beschikken, maar ook over het motorvermogen. Dergelijke binnenschepen of duwbootcombinaties moeten bemand worden door eigen personeel van het bedrijf.

Dat heeft minister Smit-Kroes van verkeer en waterstaat gisteren in Den Haag bekendgemaakt. Het inzetten door Granaria'van duwbakken voor eigen vervoer, waarbij de duwboten per gelegenheid zouden worden gehuurd, wordt al maandenlang fel bestreden door de binnenschippers. Zij vrezen namelijk dat daardoor grote hoeveelheden lading niet meer via de schippersbeurzen worden aangeboden en dus aan de neus van de particuliere schippers voorbij gaan. ,

Bestuurder De Vries van de schippersbond ONS kondigde direct na afloop van de mededelingen van de minister aan dat de schippers in beroep zullen gaan tegen de vergunning voor Granaria.

„De minister vindt het vervoer met eigen duwbakken kennelijk een slechte zaak, gezien de nieuwe richtlijn die ze heeft afgekondigd. Daarom was er alle reden geweest om ook aan Granaria de inschrijving te weigeren", aldus De Vries. Granaria kan zijn duwbakken met onmiddellijke ingang gaan inzetten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 april 1988

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

Granaria krijgt vergunning voor gebruik duwbak

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 april 1988

Reformatorisch Dagblad | 28 Pagina's

PDF Bekijken