Bekijk het origineel

Riaad blijft bij beperking aantal Iraanse pelgrims

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Riaad blijft bij beperking aantal Iraanse pelgrims

Demonstraties in heilige steden verboden

1 minuut leestijd

RIAAD — Saoedi-Arabië heeft liet verzoek van Iran verworpen om dit jaar 150.000 Iraanse pelgrims te ontvangen gedurende de islamitische pelgrimstocht naar de heilige stad Mekka, de "Haj". Tevens herhaalde Saoedi-Arabië dat gedurende de pelgrimages in de heilige steden demonstraties verboden zullen zijn.

Het nieuwsagentschap van Saoedi-Arabië (SPA) citeerde de minister van pelgrimszaken, sjeik Abdoel-Wahab Abdoel-Wasie. De minister deelde een Iraanse delegatie mee dat „het koninkrijk dit jaar bereid is 45.000 Iraanse pelgrims te ontvangen, het quotum dat ook voor andere islamitische landen geldt". Hij zei voor Iran geen uitzondering te willen maken.

De Saoedische minister van informatie had reeds eerder meegedeeld dat het aantal pelgrims naar SaoediArabië vanuit het buitenland beperkt dient te blijven tot 1000 op de 1 miljoen inwoners. Als reden werd opgegeven dat restguratiewerkzaamhederi in de heilige steden Mekka en Medina de.opvang van meer pelgrims in de weg staan.

Demonstraties

Tijdens een bezoek aan de Saoedische hoofdstad Riaad had de Iraanse delegatie verzocht 150.000 pelgrims, hetzelfde aantal als vorig jaar, toe te laten. Tevens werd meegedeeld dat de Iraniërs weer demonstraties in de heilige steden op touw wilden zetten. Een Saoedische woordvoerder zei dat „wanneer Iran weer problemen wil veroorzaken, zoals vorig jaar, de zaak is afgedaan".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 21 april 1988

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Riaad blijft bij beperking aantal Iraanse pelgrims

Bekijk de hele uitgave van donderdag 21 april 1988

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken