Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Wellicht verhoging belasting Benthuizen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Wellicht verhoging belasting Benthuizen

B en W willen nieuwe sporthal

2 minuten leestijd

BENTHUIZEN - De gemeentelijke belastingen in Benthuizen zullen de komende vier jaar met 4 a 5 procent per jaar verhoogd moeten worden. Dit is nodig om investeringen mogelijk te maken die een oplossing moeten bieden voor het exploitatietekort van het dorpshuis "De Tas". Dit schrijven B en W in de voorjaarsnota 1988, die de gemeenteraad ter goedkeuring voorgelegd wordt.

B en W besloten tot het uitbrengen van een voorjaarsnota om een aantal wijzigingen te kunnen aanbrengen in de meerjarenbegroting 1988-1992. Deze veranderingen lijken vooral noodzakelijk doordat het exploitatietekort van "De Tas" onaanvaardbaar hoog opgelopen is.

Het dorpshuis van Benthuizen kampt al geruime tijd met financiële problemen, mede doordat de rijksvergoeding voor het gymnastiekonderwijs vervallen is. Ook blijkt de bestaande accommodatie niet meer te voldoen aan de behoeften van haar gebruikers. Het bestuur van "De Tas" stelde in februari 1987 dan ook voor het dorpshuis af te stoten en een nieuwe accommodatie te bouwen buiten de dorpskern.

Een tweetal door de gemeenteraad ingestelde commissies onderzocht vervolgens of een overdekte accommodatie haalbaar was. Deze zou zowel door verbouwing van "De Tas" als door nieuwbouw ten oosten van de wijk De Bentlanden kunnen plaatsvinden. Beide varianten leken een aanzienlijke investering van de gemeente Benthuizen te zullen vergen.

B en W verwachten dat noch voor verbouwing van "De Tas" noch voor nieuwbouw een meerderheid in de raad te vinden zal zijn. De meerderheid van het college stelt de raad dan ook voor na te gaan of een sobere overdekte accommodatie buiten de dorpskern gerealiseerd kan worden, waarbij de maximuminvestering het bedrag van 1.647.000 gulden niet mag overschrijden. Indien dit plan niet uitvoerbaar blijkt, moet het gemeentebestuur overgaan tot een grondige verbouwing van "De Tas", waarbij de be.staande sporthal aanzienlijk uitgebreid zal worden.

Minderheidsstandpunt

Aanvaarding van dit voorstel zal volgens de meerderheid van B en W betekenen dat het exploitatietekort voor 1988 met minstens 13.000 gulden verminderd zal worden. Wethouder M. van Leeuwen (SGP) is echter van mening dat het voorstel hoge investeringskosten en daarmee extra exploitatielasten met zich mee zal brengen. Mede uit principiële overwegingen adviseert Van Leeuwen de raad te besluiten tot een eenvoudige verbouwing van "De Tas" en verbetering van de organisatie- en beheersstructuur van het dorpshuis.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 april 1988

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

Wellicht verhoging belasting Benthuizen

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 april 1988

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

PDF Bekijken