Bekijk het origineel

Binnenschippers niet massaal achter acties

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Binnenschippers niet massaal achter acties

Korte demonstratie bij politiebureau

2 minuten leestijd

ROTTERDAM — De Nederlandse binnenschippers staan niet massaal achter de acties die momenteel worden gevoerd tegen de grote veevoederverlader Granaria. Dat blijkt uit een gistermiddag door de Federatie van Schippersbonden afgelegde verklaring. De Federatie zegt daarin zich ernstig ongerust te maken over de huidige acties in de binnenvaart, die de materiële en immateriële schade aan het verladend en vervoerend bedrijfsleven vergroot.

De federatie zegt begrip te hebben voor de verontwaardiging die bij veel binnenschippers is ontstaan over de wijze waarop Granaria toch weer toestemming heeft gekregen om (voorlopig; met eigen materiaal buiten de beurs om te mogen varen. Zij vindt echter dat de acties tegen de Granaria-duwbakken op geen enkele wijze invloed kunnen hebben op de uiteindelijke beslissing die het beroepscollege zal nemen. Overigens zou het volgens de federatie veel verstandiger zijn geweest van Granaria om met het daadwerkelijk gaan varen met de bakken te wachten tot de uitspraak in de beroepsprocedure.

De Federatie van Schippersbonden zegt het onjuist te vinden dat de binnenschippers naast Granaria ook andere veriaders op de schippersbeurzen boycotten. Zij wijst deze vorm van protest als schadelijk voor de bedrijfstak van de hand.

Demonstratie

Zo'n 150 schippers en schippersvrouwen hebben gisteravond een korte demonstratie gehouden voor het politiebureau aan het Haagseveer in Rotterdam, waar drie schippers worden vastgehouden. Die werden woensdagavond gearresteerd tijdens de hardhandige confrontatie tussen de politie en actievoerende schippers in de Beneluxhaven, waar een einde werd gemaakt aan de bezettingsactie van twee duwbakken van het veevoederbedrijf Granaria.

Er deden zich tijdens de demonstratie van gisteravond g?en incidenten voor. Na afloop gaven de actievoerende schippers -zoals gebruikelijk onder de naam Jansen- een verklaring af waarin zij zeggen te zullen blijven actie voeren tegen Granariatransporten. „Wij zullen alle middelen inzetten om die transporten te verhinderen". Bovendien willen de schippers de boycotactie op de beurzen net zo lang laten voortduren als „Granaria vaart".'Een van de Jansens kondigde verder een telegram aan aan het adres van premier Lubbers, om „het beleid van minister SmitKroes (Verkeer en Waterstaat) aan de kaak te stellen".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 april 1988

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

Binnenschippers niet massaal achter acties

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 22 april 1988

Reformatorisch Dagblad | 30 Pagina's

PDF Bekijken