Bekijk het origineel

Politie arresteert binnenschippers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Politie arresteert binnenschippers

„Granaria-transport te dicht genaderd'

2 minuten leestijd

ROTTERDAM - Vier binnenschippers zijn woensdag gearresteerd toen ze volgens de politie een transport met duwbakken van graanverlader Granaria hinderden. Dat gebeurde toen het Granaria-transport van de Nieuwe Maas de Lek zou opvaren. Er ontstonden schermutselingen tussen de mobiele eenheid die het transport begeleidde en actievoerende binnenschippers, aldus de Rotterdamse politie.

De schippers waren volgens de woordvoerder het Granaria-transport te dicht genaderd, waardoor het zou zijn gehinderd. De actievoerende schippers zou vervolgens zijn gesommeerd afstand te houden.

Toen dat niet gebeurde, is volgens hem tot het optreden van de ME besloten, waarbij „over en weer rake klappen zijn gevallen". Na de schermutselingen is de rust volgens een woordvoerder van de rijkspolitie hersteld. vervoeren, moest het bedrijf zijn lading op de schippersbeurzen aan de schippers aanbieden.

Volgens een woordvoerder van de actievoerende schippers was het optreden van de ME „pure intimidatie". Daarom zal volgens hem een klacht worden ingediend bij burgemeester Peper van Rotterdam. Dat is overigens al eerder gebeurd. Peper koos toen de zijde van de politie.

Volgens de schipperswoordvoerder klommen ongeveer twintig ME-ers plotseling aan boord van het binnenvaartschip Riad, dat op dat ogenblik op enige honderden meters van het duwbakken-transport zou hebben gevaren.

Omdat de schipper geen gehoor gaf aan de opdracht terug te varen, werd hij volgens de woordvoerder gearresteerd, evenals enkele schippers die toen aan boord van de Riad waren gekomen. Daarbij zijn volgens de schippers-woordvoerder de klappen gevallen.

„Door er één schipper uit te pikken denkt de poHtie kennelijk dat de actiebereidheid bij de anderen wel zal dalen. Maar onze indruk is dat met zo'n hard optreden eerder het tegendeel wordt bereikt", aldus de woordvoerder.

De ongeregeldheden waren volgens hem net als 's middags een gevolg van hinderlijk dichtbijvaren van schippers. Die zouden na sommaties nog steeds geweigerd hebben ruim baan te maken voor het Granariatransport.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 13 mei 1988

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Politie arresteert binnenschippers

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 13 mei 1988

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken