Bekijk het origineel

Peper wil praten met actievoerende schippers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Peper wil praten met actievoerende schippers

Granaria gesprekstof in raadscommissie

2 minuten leestijd

ROTTERDAM — Burgemeester Peper van Rotterdam heeft aangeboden met de actievoerende schippers te gaan praten. Hij deed dit tijdens de gemeenteraadscommissie poiitieaangelegenheden, waarin de liwestie Granaria en het optreden van de politie uitgebreid aan de orde kwamen.

Peper betreurt het dat de schippers het overleg met commissaris A. S. de Winter van de Rotterdamse rivierpolitie hebben opgezegd. Volgens bestuurder J. van de Vries van de Onafhankelijke Nederlandse Schippersvakbond (ONS) is dat gebeurd, omdat de rivierpolitie gemaakte afspraken heeft geschonden, waardoor de schippers het vertrouwen in De Winter hebben verloren.

Beschuldiging

Peper deed een dringend beroep op De Vries om de kwestie opnieuw met de actievoerende schippers te bespreken. „En misschien kan mijn aanwezigheid daarbij helpen", aldus de burgemeester.

De Vries weet nog niet of hij op het aanbod van Peper in zal gaan. Hij uitte de beschuldiging dat „er nodeloos hard wordt opgetreden door bemanningen van politieboten van de rivierpolitie die transporten van Granaria-duwbakken begeleiden. Bovendien voldoen de bakken van Granaria niet aan de eisen die aan de veiligheid van de vaart moeten worden gesteld". Volgens Peper heeft een onafhankelijk expertisebureau echter vastgesteld dat de bakken voldoen aan de gestelde eisen.

De schippersbond was het niet eens met de rapportage die de rivierpolitie had opgesteld inzake de voortdurende betrokkenheid van de Rotterdamse (rivier)politie bij de Granaria-transporten. Burgemeester Peper weersprak dat het optreden van de politie buiten proporties geweest zou zijn, zoals door de schippers werd gesteld. Hij kenschetste het optreden van de politie als zeer terughoudend.

Aanhouding

Vier schippers die actie voeren tegen de transporten van de Rotterdamse veevoederhandelaar Granaria zijn gisteren aan het eind van de middag aangehouden door de politie bij de sluizen bij Vreeswijk.

De binnenschippers waren met ongeveer vijftien binnenvaartschepen meegevaren met het konvooi van Granaria, dat zoals gebruikelijk op weg is van de Rotterdamse haven naar een van de silo's van Granaria in het oosten van het land.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 2 juni 1988

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Peper wil praten met actievoerende schippers

Bekijk de hele uitgave van donderdag 2 juni 1988

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken