Bekijk het origineel

Woonlasten in '87 licht gedaald

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Woonlasten in '87 licht gedaald

1 minuut leestijd

ALMERE — Voor het eerst in jaren zijn de woonlasten van huurders In 1987 gemiddeld met 0,8 procent gedaald. Dit staat in het woensdag verschenen jaarverslag van de Nationale Woningraad, de grootste centrale van woningbouwverenigingen en gemeentelijke woningbedrijven. De daling is geheel het gevolg van de lagere kosten voor verwarming, verlichting en koken.

Vorig jaar gaf het hurende huishouden gemiddeld 27,8 procent van het netto-inkomfn uit aan de woonlasten. Dat komt overeen met 635 gulden per maand. Het gemiddelde netto-inkomen van de Nederlandse huurder bedroeg in 1987 bijna 2.300 gulden. In 1986 lag het aandeel van de woonlasten op gemiddeld 28,6 procent van het besteedbaar inkomen.

De kale huurprijs is vorig jaar gemiddeld met drie procent gestegen, maar doordat de daling van de energiekosten groter was, kwam het aandeel van de totale woonlasten in het inkomen fractioneel lager uit dan in 1986. Hierbij speelt ook een rol dat het besteedbaar inkomen in 1987 iets hoger was dan in 1986. Gemiddeld bedroeg de kale huur in Nederland vorig jaar 413 gulden per maand. Dat is achttien procent van het netto-inkomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 21 juli 1988

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Woonlasten in '87 licht gedaald

Bekijk de hele uitgave van donderdag 21 juli 1988

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken