Bekijk het origineel

Celstraffen voor handel in vrouwen en drugs

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Celstraffen voor handel in vrouwen en drugs

Familie krijgt tot 2,5 jaar gevangenisstraf

3 minuten leestijd

ALKMAAR - De rechtbank in Alkmaar heeft gisteren de 43-jarige H. S., zijn 40-jarige echtgenote C. McA., hun 24-jarige zoon H. S. en hun schoonzoon, de 23-jarige G. de V., allen uit Wieringermeer, wegens drugs- en vrouwenhandel en verboden vuurwapenbezit gevangenisstraffen tot twee en een halfjaar opgelegd.

De rechtbank veroordeelde de 43jarige hoofdverdachte wegens handel in drugs, het onder valse voorwendselen in zijn seksclub laten werken van drie Thaise vrouwen en het bezit van een gasrevolver tot twee en een half jaar cel. S., tegen wie vier en een half jaar was geëist, heeft volgens de rechtbank „ernstig misbruik" van de betrokken vrouwen gemaakt. De rechtbank verklaarde 15.000 handelsgeld van de man verbeurd.'

H.'s echtgenote hoorde voor dezelfde feiten een celstraf van twee jaar uitspreken, na een eis van drie jaar. De rechtbank verweet haar de paspoorten en retourtickets van de drie vrouwen in beslag te hebben genomen, haar natuurlijk overwicht op het drietal te hebben misbruikt en hen zowel psychische als fysieke schade te hebben berokkend. De rechtbank verwierp uitdrukkelijk het verweer dat de vrouw een ondergeschikte rol zou hebben gespeeld.

De rechtbank legde wegens drugshandel en verboden vuurwapenbezit conform de eis van de officier anderhalf jaar gevangenisstraf op aan de 23-jarige zoon van het echtpaar. Schoonzoon De V. hoorde wegens drugshandel een celstraf van acht maanden, waarvan de helft voorwaardelijk, tegen zich uitspreken. Tegen hem had de officier acht maanden onvoorwaardelijk gevorderd.

„Mamma en pappa"

S. en zijn echtgenote erkenden in juni 1987 naar Thailand te zijn gereisd om daar vrouwen te werven voor prostitutie in de seksclub van het echtpaar in Den Helder. Volgens de verklaring van drie Thaise vrouwen werden zij onder valse voorwendselen door „mamma en pappa" S. naar Nederland gelokt. Het echtpaar zou hen drie maanden zorgeloos vakantie vieren in Nederland in het vooruitzicht hebben gesteld, waarna hen een goedbetaalde baan als schoonmaakster in een hotel wachtte. Korte tijd na aankomst in Nederland nam het echtpaar echter de paspoorten en retourtickets „in bewaring" en werden de drie Thaise vrouwen volgens hun verklaring gedwongen als prostituee te werken.

Het echtpaar ontkende de misleiding. Volgens het tweetal was contractueel overeengekomen dat de drie vrouwen een jaar als prostituee in de club zouden werken en zijn hun paspoorten en tickets nooit afgenomen. In de club leverden het echtpaar en de zoon aan verslaafde prostituees cocaïne, heroïne en hasjiesj. „Anders moesten de meisjes steeds weg om elders drugs te kopen en dat was niet goed voor de zaken".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 juli 1988

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Celstraffen voor handel in vrouwen en drugs

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 juli 1988

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken