Bekijk het origineel

Ds. Boogaard te Tholen bevestigd

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Ds. Boogaard te Tholen bevestigd

2 minuten leestijd

Tholen — In de Grote of Hervormde Kerk van Tholen vond gisteravond de bevestiging en intrede plaats van ds. A. G. Boogaard tot predikant van de christelijke gereformeerde kerken Ie Oud-Vossemeer en Tholen.

 Ds. Boogaard werd bevestigd door ds. M. C. Tanis uit Sliedrecht. De bevestiger bediende het Woord uit Handelingen 10 : 42 en 43. Het thema van de prediking was: Een goddelijke apdracht, nader verdeeld in: de roeping, de zending en de opdracht. Ds. Tanis legde er daarbij de nadruk op dat het recht Gods zijn loop moet hebben.

Na samenzang uit Psalm 89 : 3, 9 ;n \5 deed ds. Boogaard intrede met de tekst uit Psalm 51 : 17. Hij sprak daarbij over de almacht en over de kracht

Ds. Boogaard werd na de preek toegesproken door burgemeester H. A. van der Munnik van Tholen en namens de classis Middelburg door ds. B. de Graaf te Zierikzee. Ds. H. Verheul, hervormd predikant te Tholen, sprak namens de plaatselijke kerken en ouderling I. J. van Gorsel uit Oud-Vossemeer namens de beide gemeenten.

Van Gorsel sprak de wens uit dat predikant en gemeenten eens van geest mochten zijn en liet de predikant toezingen Psalm 119 : 9 (gew.).

Tot besluit sprak ds. Boogaard een dankwoord.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 18 augustus 1988

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Ds. Boogaard te Tholen bevestigd

Bekijk de hele uitgave van donderdag 18 augustus 1988

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken