Bekijk het origineel

Zilveren medailles

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zilveren medailles

2 minuten leestijd

In vrouw Sprang-Capelle

ontving medinsdag de ereRiet de Ble medaille in zilver, verbonden aan de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester E. Ockels reikte haar op het gemeentehuis de onderscheiding uit, omdat zij 40 jaar werkzaam is bij kleermakerij Schraauwers en Zoon in Kaatsheuvel. Directeur L. Schraauwers noemde mevrouw De Bie een uiterst plichtsgetrouw medewerkster, bij wie de leiding van het bedrijf bij afwezigheid van de directie in vertrouwde handen is. Gisteravond heeft burgemeester C. de Kovel van Nunspeet in het instructielokaal van de vrijwillige brandweer van Elspeet de eremedaille in zilver verbonden aan de Orde van Oranje Nassau opgespeld bij de heer A. van de Zande. Deze kreeg de koninklijke onderscheiding voor zijn 30-jarige inzet bij de vrijwillige brandweer. Van de .Zande is vanaf 1 augustus 1958 lid van het korps Elspeet en is vanaf 1 april 1979 hoofd brandwacht. Wegens het bereiken van de daarvoor gestelde leeftijd van 55 jaar moet hij afscheid nemen. Verder is Van de Zande al 37 jaar in dienst bij het schildersbedrijf Vos in Elspeet. Ook op kerkelijk terrein heeft Van de Zande zijn inzet getoond. Zo is hij op 25 november 1975 notabel geworden van de hervormde kerk, en achtereenvolgens kerkvoogd, adminstrateur-kerkvoogd en vanaf 1 maart 1988 president-kerkvoogd. De heer D. Wagensveld uit Scherpenzeel is gistermiddag koninklijk onderscheiden met de eremedaille in zilver verbonden aan de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester J. de Korte verrichtte de plechtigheid in het kantoor van de Aannemingsmaatschappij Boers, gevestigd te Veenendaal. Wagensveld (55) was 40 jaar in dienst bij Boers BV. In 1948 kwam Wagensveld als timmerman in dienst. In 1965 werd hij uitvoerder. In deze functie, die hij thans nog bekleed, leidde Wagensveld verscheidene werknemers op tot een vakbekwame timmerman.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 20 augustus 1988

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Zilveren medailles

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 20 augustus 1988

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken