Bekijk het origineel

Dochter van Andrew en Sarah heet Beatrice

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Dochter van Andrew en Sarah heet Beatrice

Elizabeth zou naam hebben geopperd

2 minuten leestijd

LONDEN - De hertog en her»in van York hebben hun twee :ken oude dochter Beatrice Elibeth Mary genoemd, zo heeft ickingham Palace gisteren meedeeld. De baby zal Hare Konklijke Hoogheid Prinses Beatrivan York heten. Prinses Beatriis vijfde in rij voor de opvolng van de Britse troon. Het is t eerste kind van Sarah Fergun en prins Andrew, de tweede on van koningin Elizabeth I.

De prinses werd geboren op ^88, volgens Chinese astrologen n van de gelukkigste data van de uw. De naam Beatrice -brenger n vreugde- heeft sterke wortels in

Britse koninklijke familie. De ngste van koningin Victoria's negen nderen heette ook Beatrice. Het schandaalblad The Sun wist aflopen vrijdag al de drie namen van t kind met juistheid te voorspellen. et wist ook dat de naam Annabel eerste keus was van de ouders, aar door koningin Elizabeth als „te ppie" was afgewezen. De vorstin zou tijdens het samenin van de familie op het kasteel Baloral in Schotland de naam Beatrice ;bben geopperd. „Het vormt het plmaakte compromis: ongewoon ge)eg voor Fergie en koninklijk geDe dochter noeg voor de koningin", aldus The Sun.

De nieuwe prinses heeft twee weken op haar naam moeten wachten, maar in de traditie van het Britse koningshuis is dat niet eens zo'n lange periode: prinses Anne en haar man Mark Phillips hadden drie weken nodig om hun zoon Peter te noemen en bijna vier weken voor hun dochter, Zara. Prins Charles en prinses Diana waren betrekkelijk snel met de naamgeving aan hun kinderen. Prins William krijg zijn naam acht dagen na de geboorte en zijn broertje Harry zelfs binnen een etmaal. Charles zelf daarentegen heette na zijn geboorte op 14 november 1948 bijna een volle maand maand de "infant son". Intussen heeft prins Andrew, een niet onverdienstelijk amateur-fotograaf, de eerste officiële portretfoto's van zijn dochter gemaakt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 23 augustus 1988

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Dochter van Andrew en Sarah heet Beatrice

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 23 augustus 1988

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken